Glen Ellyn District 41 Agenda for Strategic Planning Data Retreat

Location: Hadley Junior High- Auditorium 240 Hawthorne Blvd., Glen Ellyn, IL 60137

Date: March 2, 2020 Time: 8:30 am - 3:30 pm

Outcome	Activity	Facilitator/Time			
Essential Question: Where are we now?	Welcome Review who we are and what we are here to do	Dr. Melissa Kaczkowski Superintendent 5 MIN 8:30-8:35			
Essential Question: How does today's work fit into the strategic plan "Big Picture?"	Understand the Big Picture of the strategic planning process and the role of the plan team Set outcomes for the Data Retreat. Begin with the END in mind.	Mark Van Clay CEC Facilitator 10 MIN 8:35-8:45			
Essential Question: What are our perceptions about what is going well in the district and needs to be continued and celebrated as well as what is not going well and needs attention?	Identify plan team member perceptions of district strengths and opportunities for improvement. Share perceptions. Review stakeholder perceptions of district strengths and opportunities for improvement. Share perceptions	Mark Van Clay 30 MIN 8:45-9:15 Mark Van Clay 45 MIN 9:15-10:00			
BREAK		10 MIN.			
Essential Question: What does the district data tell us? What does trend, cohort, subgroup, and comparative data tell us?	District leaders will share a data picture that describes the current state of the district as to what is going well and what are the challenges ahead. Team will rotate through three, 45-minute reports given by district leaders. The three reports focus on: Student Growth and Achievement Culture: Learning and Working Environment Resources: Finance, Facilities and Technology	CEC Facilitator District Leaders 90 MIN Rotation 1 and 2 Three rotating reports of 45 minutes each			

LUNCH	Reports will share status of current goals through key indicators/measures. • Where possible, report will summarize trend and comparative data. • Where possible report will summarize progress toward district targets.	45 MIN.
Essential Question Continued: What does the district data tell us? What does trend, cohort, subgroup, and comparative data tell us?	Teams will continue with the third rotation. Teams will identify key findings from reports: • What does the data tell you? • What is there to celebrate? • What is there to consider for improvement? Teams will share with one another their findings.	Third Rotation 45 MIN Processing 30 MIN
Essential Question: What are district strengths, weaknesses, opportunities, and threats? Essential Question: What will out next meeting accomplish?	Teams will conduct a SWOT analysis Strengths Weaknesses Opportunities Threats Teams will share with one another their findings. Discuss role of team members in sharing the learning from the Data Retreat with constituent groups. Preview the Vision Retreat Reflect on the Day	CEC Facilitator 45 MIN. 2:15-3:00 Gallery Walk 20 MIN. 3:00-3:20 CEC Facilitator 5 MIN Superintendent 5 MIN
Adjourn		